Gepost op

Wat is een molton?

molton

Wat is een molton?

Een molton is de verkorte naam van een molton hoeslaken. Een molton hoeslaken is gemaakt van dik katoen of wol dat aan één of aan beide kanten geruwd is. Zo is de stof ruwer en dikker en kan de stof ook meer vocht opnemen. Dit proces noem je moltoneren, vandaar ook de naam molton! Een goede molton kopen is niet alleen zinvol voor het beschermen van uw matras en kussen, maar ook voor uw eigen hygiëne. Als het vocht namelijk niet wordt geabsorbeerd en in de matras komt, kan dit ongezonde bacteriën en geuren vormen.

De voordelen van molton

Een molton heeft allerlei voordelen. Ten eerste beschermd een molton het matras tegen slijtage, vocht en vlekken. De molton neemt namelijk (lichaams)vocht op wat daardoor niet het matras in trekt. U kunt een molton makkelijk wassen, veel makkelijker dan een matras. Zo houdt u uw bed makkelijk schoon. Door het gebruik van een molton kunt u de levensduur van een matras aanzienlijk verlengen. Daarnaast is een molton erg zacht, waardoor uw bed nog lekkerder ligt.

Is een molton hoeslaken nodig?

Tijdens onze slaap liggen we maar liefst 8 uur op dezelfde plek en verliezen we ongeveer een halve liter vocht per nacht. Behalve transpiratie verliezen we ‘s nachts ook speeksel. Denk aan iets simpels als slapen met open mond of een lopende neus. Dit vocht trekt deels in het hoeslaken of kussen en, als u geen matrasbescherming hebt, ook deels in het matras. Uiteraard wordt de kwaliteit van het matras zo steeds minder en dat is natuurlijk niet wat u wil bij zo’n dure aankoop. Als u onder uw gewone hoeslaken een molton hoeslaken plaats dan bent u verzekerd van een goede bescherming. Het molton hoeslaken is door zijn dikte en geruwde oppervlakte ideaal om vocht te absorberen; het voorkomt dan ook dat het vocht in uw matras trekt en houdt zodoende uw matras langer mooi, schoon en fris.

Verschillende soorten moltons

Er zijn verschillende soorten molton hoeslakens.
1. Er is een elastieken molton dat is een hoeslaken die vier elastieken hoekpunten heeft, zodat de molton niet kan bewegen terwijl u slaapt.
2. Een ander soort molton is een stretch molton die naast katoen uit polyester bestaat. Deze moltons passen op alle soorten matrassen, want de molton kan zich aanpassen aan de maat. Perfect voor extra lange of extra brede matrassen.
3. Een daarnaast is er ook de waterdichte molton. Deze molton is aan een kant geplastificeerd waardoor de molton helemaal geen vocht doorlaat.

Waar moet je op letten bij het kopen van een molton?

Het is belangrijk dat u goed oplet of u de juiste maat kiest. Als u kiest voor een model met elastiek rondom, dient u ook rekening te houden met de matrasdikte.

Wilt u weten welke molton voor u het gunstigst is? Kom langs in één van onze winkels en stel gerust uw vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *