Missie-visie

Missie - Visie

Goed slapen kan uw leven veranderen, en u slaapt nu eenmaal beter met een goed advies!

oost-slaapcomfort-1941

11988205_1164111983603635_4020563055679843228_n

Goed slapen verandert je leven

(Bron L.S. : 'Goed slapen verandert je leven', uitgeverij Spectrum)

"Hoe belangrijk slaap is, toont wetenschappelijk onderzoek aan. Er zijn niet alleen sterke aanwijzingen dat gebrek aan slaap ten koste gaat van de arbeidsproductiviteit en de kwaliteit van het geleverde werk - anders gezegd: dat mensen beter presteren als ze een goede nachtrust hebben - het lijkt er bovendien op dat een chronisch tekort aan slaap kan leiden tot een verminderde gevoeligheid van de hersenen voor serotoninereceptoren. Serotonine is een zogenaamde neurotransmitter (een stof die via receptoren zorgt voor de doorgave van prikkels, en dus van informatie, in de hersenen) die betrokken is bij stemming, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust, en die ook zorgt voor gevoelens van tevredenheid en misschien ook wel van geluk. Af en toe minder slapen dan je strikt genomen nodig hebt kan niet veel kwaad, maar een structureel, lang aanhoudend slaaptekort ondermijnt zeer waarschijnlijk de geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Slapen is dus vitaal voor de mens. En het mag duidelijk zijn dat de kwaliteit van de slaap van groot belang is. Daarbij spelen diverse factoren een rol, zoals leefgewoonten, het eetpatroon, de gemoedstoestand, de inrichting van de slaapkamer en de kwaliteit van het bed en het beddengoed. Een goed bed is van groot belang, zowel bij het daadwerkelijke slapen als bij de voorbereiding daarop. Zo biedt een verstelbaarbed je de mogelijkheid om bijvoorbeeld nog een halfuurtje lekker te lezen (zorg voor een leeslamp die alleen de pagina's belicht), televisie te kijken (de positie van het toestel is belangrijk; je moet in een ontspannen houding kunnen blijven liggen tijdens het kijken) of met je partner te keuvelen, zonder dat je moeilijk hoeft te doen met opgepropte kussens en andere primitieve hulpmiddelen, die wel voor ergernis maar niet voor ondersteuning zorgen. Bij zo'n verstelbare bedbodem is het van belang dat niet alleen het rugdeel omhooggaat, maar ook het beendeel, eventueel met een knik ter hoogte van de knieën. Als het beendeel niet omhoog kan, schuif je namelijk langzaam maar zeker onderuit. Uiteindelijk is belangrijkste functie van een bedbodem en matras dat ze ervoor zorgen dat de spieren en de wervelkolom zich door de juiste ondersteuning kunnen herstellen, en daarnaast het bewegen in bed niet belemmeren (bewegen in je slaap ontlast de tussenwervels, we draaien ongeveer vijf keer per uur, dus ongeveer 35 houdingswisselingen per nacht).

Iedereen weet dat de keuze voor een matras met de uiterste zorg moet worden gemaakt. Er wordt echter meestal minder aandacht besteed aan de bedbodem. En dat is vreemd, wanneer je bedenkt dat de bedbodem een aantal belangrijke ondersteunende eigenschappen van de matras bepaalt, en daarmee hoe dat matras aanvoelt. De bedbodem bepaalt immers de positie van de matras. Het is onmogelijk om in korte tijd een goed idee te krijgen van een matras en een bedbodem. Dus het is niet aan te raden om even snel te gaan liggen in de winkel en dan te besluiten tot aanschaf. Hoe de matras op de korte duur en op de lange termijn voelt, is van belang. Ga er bij dat eerste vanuit dat wat binnen enkele minuten als hinderlijk wordt ervaren soms een kwestie van gewenning betreft. Het wennen aan een nieuw slaapsysteem kan soms wel drie weken vergen. Verwacht dus niet dat met een zorg uitgekozen matras altijd meteen de eerste nacht goed ligt."

De gediplomeerde slaapadviseurs van OOST Slaapcomfort helpen u graag om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van uw nieuwe slaapsysteem, of het nou gaat om een geheel nieuw bed of bijvoorbeeld alleen matrassen of een kussen. Wij zijn ervan overtuigd dat een gezond leven begint bij een goed bed. Goed slapen kan uw leven veranderen, en u slaapt nu eenmaal beter met een goed advies!

De missie van OOST Slaapcomfort sinds 1935 is om al haar klanten beter te laten slapen.

Met de introductie van de DAY 4 matras begin jaren ‘80 was hiermee de eerste stap gezet. Ruud Mostert, de bedenker van de DAY 4 matras wilde graag weten hoe de ervaring van de gebruiker was en voegde slim een antwoordkaart bij ieder matras, waarop men kon aangeven wat de ervaring was. Aan de hand van vele duizenden kaarten was de conclusie dat OOST Slaapcomfort er voor 94% in was geslaagd om de filosofie daadwerkelijk na te komen! Toen de matras in 1981 ook nog eens door de Consumentenbond met 'Best getest' werd beoordeeld was dat een extra kroon op hetgeen wij wilden: Goede kwaliteit en uitstekende service voor de juiste prijs.

En dat is heden ten dagen nog steeds onze filosofie! Daarom investeert OOST Slaapcomfort veel in haar slaapadviseurs, zodat zij persoonlijk invulling kunnen geven aan al uw slaapwensen en -eisen. Want geen mens is hetzelfde en vergeet niet; u brengt een derde van uw leven door in bed! Wij hechten er daarom erg veel waarde aan u goed te kunnen adviseren. Door een selectie te maken van een aantal goede, betrouwbare merken die elkaar in prijs en comfort opvolgen is OOST Slaapcomfort erin geslaagd om zich te ontpoppen als een van de bekendste, zo niet de bekendste slaapspecialist van groot Amsterdam. (met dank aan AT5 - De Amsterdamse televisiezender)

hastens-handgemaakt