Gepost op

Koel slapen tijdens warme nachten

Koel slapen

Koel slapen tijdens warme nachten

De temperatuur stijgt de komende dagen richting tropische waarden. Een groot nadeel van de hitte zijn de zomerse zwoele nachten. Dat slaapt niet echt lekker. Wij hebben alvast een paar tips voor je om in de nacht koel slapen te bevorderen. En ja, de meeste liggen ontzettend voor de hand, maar misschien staat er een tip bij waar je nog niet aan hebt gedacht.

Tip 1 Zet de airco/ventilator aan in de slaapkamer

Een airco lijkt natuurlijk de meest voor de hand liggende oplossing voor dit probleem. Je kunt hiermee de temperatuur constant laag houden en het zachte zoemen helpt misschien ook nog om beter te kunnen slapen.

Tip 2 Koel je kussen, laken en kussensloop

Je kunt gelpads of gelkussens aanschaffen bij de drogist om op een zwelling te leggen. Als je zo’n gelkussen gekoeld onder je kussen legt, dan kan je je kussen af en toe omdraaien als het warm geworden is. Ook kun je jouw hoeslaken en kussensloop overdag in een speciale zak in de vriezer leggen. Dat voelt lekker koel aan!

Tip 3 Neem een koude douche voor het slapen gaan

Je hoeft geen ijskoude douche te nemen, maar net even iets kouder dan normaal. Het lichaam koelt dan voor een tijdje af.
Als je direct erna in bed stapt blijft je lichaam nog even koel en wellicht is dit genoeg om rustig in slaap te vallen.

Tip 4 Draag lichte en luchtige kleding in bed

Draag lichte, luchtige katoenen kleding die lekker los zit. Als je lang haar hebt, zorg dan dat je haar vast zit dan blijft de nek ook koel.

Tip 4 Slaap onder een zijde of linnen met katoen dekbed

Een zijden dekbed zorgt voor een zeer goede transpiratievocht afvoer als je slaapt, doordat de zijde vezel wel 30% van zijn eigen gewicht in vocht kan opnemen. Natuurlijk zijn er wel meer materialen die uitstekend vocht kunnen opnemen, maar alleen zijde zorgt er ook voor dat het vocht weer snel afgegeven wordt aan de buitenlucht. Een ander alternatief is een linnen met katoen dekbed. Deze is ook heerlijk in de zomermaanden omdat het geen warmte isoleert en daarom lekker koel aanvoelt.

Tip 5 Zet flesjes water klaar in de vriezer

Als je overdag flesjes water invriest dan kun je vannacht lekker koud water drinken als je het warm krijgt.

Wil je nog meer tips ontvangen kom dan langs in een van onze winkels.

OOST Slaapcomfort wenst je een koele nachtrust. Slaap lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *